sicriu modern sau cosciug traditional
sicriu modern sau cosciug traditional

În această postare vom discuta despre sicriele și coșciugele funerare. Ce trebuie știți despre asemănările și diferențele lor? În timp ce ambele ar putea servi aceluiași scop în ceea ce privește dispoziția finală, există câteva distincții cheie care merită observate.

Este important rețineți în multe limbi și culturi, nu există nici un fel de diferență între sicriu sau coșciug. La fel și în română. Cei doi termeni pot fi interschimbabili. Și în funcție de locul în care locuiți, puteți întâlni mai multe sicrie decât coșciuge sau invers, la firmele de servicii funerare.

De asemenea, vom luă în considerare diferitele tipuri de sicrie și coșciuge care sunt disponibile, precum și gama de preț la care puteți aștepta pentru fiecare.

Care este diferența dintre un sicriu și un coșciug?

Primul lucru care vine în mintea multor oameni atunci când se confruntă cu această întrebare este cel mai probabil factorul – formă.

Rãspunsul la întrebarea despre “COȘCIUG sau SICRIU” se reduce la următorul lucru, cele două arăta un pic diferit.

cosciug traditional
cosciug traditional

Forma unui COȘCIUG

Coșciugele sunt mai geometrice în formă, de obicei hexagonale sau octogonale. Ele poartă un design de modă veche (tradițional). Este forma, într-adevăr, a unui corp uman: capul, lățimea mai largă pentru umeri, lungime pentru picioare.

Termenul coșciug provine din arhaicul termen Latin: Cophinus, ceea ce înseamnăcoș“.

Cumpărarea unui coșciug

Există mai multe tipuri de coșciuge disponibile astăzi pe piață, cele principale fiind:

 1. Coșciug din lemn. Acesta este probabil, cel mai frecvent tip de coșciug. El pot varia în cheltuieli, dimensiuni și stil.
 2. Coșciug metalic. De asemenea, o alegere foarte comună a casetei. Prețul depinde de ecartament și de stil.
 3. Coșciug de închiriere. Acestea sunt cele mai des căptușeli din lemn și au fost închiriate în mod obișnuit pentru un serviciu înainte de a avea loc incinerarea sau dispoziția finală.
 4. Coșciug biodegradabil. Acestea sunt utilizate pentru îngropări “verzi” și pot fi făcute din diferite materiale pe bază de plante.

Ce ar trebui considerați la achiziția unui coșciug?

Când achiziționați un coșciug, există câteva lucruri de luat în considerare.

 • Luați în considerare materialul din care se face coșciugul.
 • Luați în considerare prețul și dacă acesta se poate încadra în bugetul dvs.
 • Luați în considerare orice caracteristici speciale care ar putea fi importante pentru dvs.
 • Este etanș?
 • Oferă o umplutură suplimentară sau amortizare?
 • Are un capac divizat pentru vizualizare? Dacă este metal, nu contează gabaritul (grosimea) sau greutatea pentru tine?
 • Luați în considerare modul de dispoziție finală înainte de a alege un coșciug. Se va face incinerare sau înmormântare?
sicriu modern
sicriu modern

Forma unui SICRIU

Sicriele în comparație au un design mult mai modern, dar servesc aceluiași scop, de înmormântare. Ele sunt în formă rectangulară și sunt în general rotunjite în jurul marginilor. Și spre deosebire de omologul lor, capacul este adesea împărțit în scopuri de vizionare.

În secolul al XIX-lea, au început mai întâi câștige popularitate față de coșciuge în S.U.A, unde s-a crezut formă lor mai simplă și asemănătoare patului ar aduce mai mult confort mai mult decât un sicriu în formă de corp.

Cumpărarea unui sicriu

La fel ca în cazul coșciugelor, aveți multe opțiuni de luat în considerare la achiziția sicrielor. Iată cele mai frecvente tipuri de sicrie:

 1. Sicriu din lemn. După cum s-a menționat mai sus, ele pot varia în funcție de tipul de lemn.
 2. Sicriu metalic. Prețul depinde de stilul / gabaritul de tip metalic.
 3. Sicriu Biodegradabil. Multe sicrie sunt “prietenoase cu pământulsau sunt concepute pentru înmormântare naturală modernă.
 4. Aronul. Un sicriu evreiesc tradițional.

Ce ar trebui căutați la un sicriu?

Ce ar trebui căutați la un sicriu este la fel ca ceea ce ar trebui căutați la un coșciug:

 • Care este materialul sicriului?
 • Prețul se potrivește în bugetul dvs?
 • Vrei un design simplu sau vrei ceva mai elaborat / personalizat?

Prețurile între sicriu sau coșciug

După cum puteți vedea, când vine vorba de sicrie sau coșciuge, există mai multe asemănări decât diferențe. Indiferent dacă alegeți coșciug sau sicriu, totul depinde de gustul dvs. și de nevoile familiei dvs. cu privire la serviciul funeral și / sau de dispoziția finală.

În general, puteți aștepta ca un coșciug fie mai puțin costisitor decât un sicriu. Acest lucru se datorează faptului folosesc mai puține materiale în componentele executate din cherestea și alte părți pentru a construi. Ele sunt adesea mai puțin accesorizate decât omologul lor.

Desigur, mai mulți factori intră în prețul final al unui sicriu sau al unui coșciug. Cel mai mare este materialul folosit. Ambele modele metalice sau din lemn, în funcție de tipul de metal sau lemn folosit, pot ajunge la costuri de câteva mii de lei. Un sicriu lustruit de mahon va costa mai mult decât un lemn de pin simplu. Un sicriu de bronz va costa mai mult decât unul de oțel.

De asemenea, prețul variază în funcție de locul din care achiziționați un sicriu. Poate fi mai ieftin achiziționați de la casa funerară, spre deosebire de un furnizor terț. Amintiți-vă, este dreptul dvs. de a face acest lucru.