Oamenii au multe întrebări despre acest subiect. Copiii, desigur, au și mai mult. Iată câteva dintre cele mai frecvente întrebări despre și de la copii cu privire la moarte și pierdere.

La ce vârstă ar trebui să vorbești cu copilul tău despre moarte?

Puteți vorbi cu copiii despre moarte de până la 3 ani. Fiecare copil și grupă de vârstă vor varia în ceea ce pot înțelege și înțelege.

Puteți profita de ocazii pentru a vorbi despre frunze moarte sau iarbă pe moarte. A vorbi despre moarte când nu ești emoțional este o modalitate bună de a introduce subiectul.

Folosește-ți cea mai bună judecată în transmiterea informațiilor către copilul tău. Fii pregătit pentru întrebările lor.

Ar trebui un copil să viziteze un bunic pe moarte?

Cel mai bine este să urmați exemplul muribundului înainte de a aduce pe cineva în vizită.

Vizitele îi vor oferi copilului și bunicului șansa de a-și lua rămas bun. Vizitarea vă poate ajuta să vă pregătiți copilul pentru rezultatul inevitabil. Este o modalitate bună de a permite închiderea.

Ar trebui să lăsați un copil să vadă un părinte mort?

A-i permite copilului să vadă un părinte mort îi ajută să înțeleagă realitatea morții. Un copil nu trebuie să vadă actul real de a muri. Dar trebuie să înțeleagă finalitatea morții părintelui lor.

Copilului dvs. ar trebui să i se permită să-și vadă și să-și atingă părintele. Permiteți-le să plaseze o imagine, un desen sau ceva de importanță cu părintele lor decedat.

Un copil ar trebui să participe la înmormântare?

Participarea la înmormântare ar trebui să depindă de relația pe care copilul dvs. a avut-o cu decedatul. Dacă înmormântarea este pentru un părinte, bunic, frate, rudă apropiată sau prieten, atunci întrebați-vă copilul dacă ar dori să participe.

Dacă copilul dvs. dorește să participe la înmormântare, atunci permiteți-o. Odată ajunși acolo, dacă au nevoie de o pauză sau doresc să plece, onorează această dorință.

Copilul meu vorbește mult despre moarte. Este normal?

Da. Copiii tind să vorbească despre lucruri și să se concentreze intens asupra lucrurilor pe măsură ce învață despre ele și cresc să le înțeleagă. Moartea nu este diferită.

Dr. Lauren Knickerbocker, Ph.D. și psihologul copilului spune: „Ceea ce adulții nu își dau seama uneori, pentru că suntem liniștiți, este că copiii noștri sunt înconjurați de moarte tot timpul: personajele din desene animate mor, frunzele copacilor mor, furnica ei zdrobit la locul de joacă este mort. ”

Conștientizarea acestui fapt este o etapă normală de dezvoltare la copii.

Amintiți-vă, nu sunteți singur

Amintiți-vă că nu sunteți singuri în lupta voastră cu modul de a vorbi cu copiii despre moarte. Și alți părinți și îngrijitori au trecut prin asta.

Dacă cunoașteți pe cineva din biserica sau din comunitatea dvs. care a suferit o pierdere care și-a afectat copiii, nu vă fie teamă să vă adresați pentru sfaturi și sprijin. Pentru asta sunt prietenii și comunitatea.