slujba funerara, inmormantare traditionala
slujba funerara, inmormantare traditionala

Ai lipsit de la o slujba funerara sau inmormantare traditionala?

Indiferent daca traiesti sau nu intr-o alta tara sau chiar alt continent, din pacate, uneori exista circumstante care te impiedica sa participi la o slujba funerara sau inmormantare traditionala.

Cu toate acestea, exista modalitati prin care poti sa-ti arati in continuare sprijinul pentru familia indurerata, chiar daca ai lipsit de la inmormantare traditionala. Sa trecem peste cateva gesturi amabile care sa-i ajute pe cei indurerati sa-si onoreze persoana iubita.

 

Trimite flori

Desi poate parea cliseu, trimiterea de coroane funerare, jerbe, aranjamente florale sau decoratiuni florale funerare este un gest simplu, dar semnificativ. Florile ne imbunatatesc starea de spirit, ceea ce ii poate ajuta pe cei care se intristeaza la o inmormantare traditionala. Le puteti livra direct la inmormantare si includeti o nota pentru a va exprima condoleantele si tristetea pentru ca nu ati putut participa.

Trimiteti o nota scrisa de mana

O alta optiune simpla, dar totusi atenta, este sa trimiteti familiei indurerate o nota scrisa de mana. iti poti exprima simpatia pentru pierderea lor si poti impartasi amintiri pe care le ai cu defunctul.

Pregatiti preparate de casa

Facand familiei bucate gustoase de casa le poate ajuta, pe cei intristati care se adapteaza la noua viata, fara prezenta fizica a persoanei decedate. Sau oferiti-va sa mergeti la cumparaturi alimentare pentru ei, sau sa-i ajutati sa-si comande produsele alimentare online necesare pentru inmormantare traditionala.

Ofera o donatie financiara

Acordarea unei donatii banesti familiei ii poate ajuta cu cheltuielile de inmormantare, mai ales la o inmormantare traditionala. in plus, este posibil sa aiba nevoie de ajutor pentru facturi medicale si cheltuieli zilnice care urmeaza imediat dupa un deces sau din cauza la slujba funerara.

Vizitati familia

Dupa inmormantare si slujba funerara, sau chiar cateva zile dupa aceea, ar trebui sa mai verificati si sa vedeti cum se descurca. Un apel telefonic sau o vizita personala le pot oferi o confortare mult ravnita. Doar asigurati-va ca anuntati dinainte ca intentionati sa efectuati o vizita in persoana. De asemenea, ar trebui sa-i invitati in continuare la evenimente. Este posibil sa nu fie pregatiti sa participe, dar vor aprecia ca v-ati gandit la ei.

Prin ce alte modalitati mai poti arata sprijinul, daca nu poti participa la slujba de inmormantare sau inmormantarea traditionala? Distribuie-le cu noi in comentariile de mai jos!