Capelanul Tenzin Kiyosaki împărtășește regretele comune, regrete la sfârșitul vieții pe care le aude de la oameni care au mai puțin de șase luni de trăit. Așezat la patul pacienților pe moarte, Tenzin Kiyosaki vede în fiecare zi cum regretele pot bântui oamenii la sfârșitul vieții.

Tenzin Kiyosaki - TOP 3 regrete la sfârșitul vieții pe care le au oamenii
Tenzin Kiyosaki – TOP 3 regrete la sfârșitul vieții pe care le au oamenii

Fosta călugăriță budistă funcționează ca un capelan interreligios al ospiciului pentru Torrance Memorial Medical Center din zona South Bay din Los Angeles, îngrijind nevoile spirituale și emoționale ale oamenilor care au mai puțin de șase luni de trăit și ascultându-și preocupările.

Când fratele ei, autorul „Tată Bogat, tată sărac”, Robert Kiyosaki, a întrebat-o despre ce vorbește pe moarte, ea a menționat câteva dintre preocupările comune pe care le-a auzit mereu. Kiyosaki le împărtășește în noua ei carte:

„Cele trei regrete la sfârșitul vieții: povești inspiraționale și sfaturi practice pentru dragoste și iertare la sfârșitul vieții”

Tenzin Kiyosaki a lucrat ca capelan hospice timp de 13 ani. De asemenea, este un îndemn pentru persoanele mai tinere și mai sănătoase să ia măsuri pentru a rezolva sau preveni regretele acum.

Kiyosaki vrea ca oamenii să-și amintească că moartea nu vine doar la bătrâni.

Ținând minte că vei muri este cel mai bun mod pe care îl cunosc pentru a evita capcana de a crede că ai ceva de pierdut. Ești deja gol. Nu există niciun motiv să nu-ți urmezi inima. – Steve Jobs

Nimeni nu știe când le-a trecut timpul, fie din cauza unui accident sau a unei boli.

Viața este impermanentă nu numai pentru tine, ci și pentru familia ta, prietenii și cei dragi. Mama lui Kiyosaki a murit brusc la 49 de ani, lăsând familia șocată.

„Înțelegerea faptului că moartea poate veni în orice moment vă poate ajuta să vedeți cât de prețioasă este viața și cum să ne descurcați cu adevărat în ambițiile și visele noastre și să fim buni unul cu celălalt”, a declarat astăzi Kiyosaki, 72 de ani.

„Ar trebui să eliminăm regretele acum și să ne îndreptăm spre visele noastre, decât să ne agățăm de regretele care ocupă mult spațiu mental și emoțional.”

Kiyosaki o îndeamnă pe pacienții ei pe moarte să accepte cum le-a ieșit viața și să se bucure de cât de frumoasă a fost, dar mulți oameni își exprimă încă aceste trei regrete la sfârșitul vieții:

Nu mi-am trăit viața de vise.

Un pacient a dorit întotdeauna să călătorească prin lume, dar nu a făcut-o niciodată.

„S-a simțit ca„ Nu am ieșit niciodată de aici, nu am ajuns niciodată să fac ceea ce am vrut cu adevărat să fac ”, a spus Kiyosaki.

Pentru alții, regretele „ce se întâmplă dacă” s-ar putea concentra asupra faptului că nu ai niciodată șansa de a începe o afacere, de a aplica pentru un loc de muncă de vis în străinătate sau de a te muta într-un oraș nou.

Kiyosaki a îndemnat oamenii să examineze dacă își neglijează sau își amână visele și, dacă da, să le întoarcă și să meargă după ele acum – nu este prea târziu. O femeie bolnavă pe care a cunoscut-o a zburat singură în Europa, în ciuda tuturor obstacolelor din calea ei.

Nu mi-am împărtășit dragostea.

Mulți pacienți la sfârșitul vieții sunt frustrați de faptul că nu au reușit să împărtășească ceea ce este cu adevărat în inima lor și să spună ceea ce trebuie să le spună celor dragi. Pentru unii, ar putea fi „te iubesc”. Pentru alții, doar să pot recunoaște: „Am lipsit, am fost crud, am fost indisponibil”, poate transforma o familie și îi poate permite să se vindece.

„Simt doar că este important ca oamenii să vadă că nu trebuie să-și ducă întreaga viață în acest fel”, a spus Kiyosaki.

„Nu te estompa de viață fără să spui ce trebuie să spui”, scrie ea în cartea ei. „Găsiți modalități de a spune„ Te iubesc ”și de a-ți exprima dragostea în fiecare zi.”

Nu am iertat.

Acesta este probabil cel mai mare regret pe care îl au mulți oameni la final. Vătămările vechi și lucrurile neterminate se ridică la suprafață, dar ținerea la nemulțumirile din trecut ne face rău, scrie Kiyosaki, citând un citat de la Buddha:

„A te ține de mânie este ca a apuca un cărbune fierbinte cu intenția de a-l arunca pe altcineva – tu sunt cei care se ard. ”

Puterea iertării este un cadou pe care ți-l faci pentru tine.

Kiyosaki recomandă un exercițiu: imaginați-vă că mai aveți un an de trăit. Cui ai suna? Ce ai face și ai spune pentru a fi în pace? Fa-o acum.

“Dacă pur și simplu ștergeți regretele, aveți o inimă mult mai deschisă și receptivitate la lume”, a spus Kiyosaki. „Să ne întoarcem și să ne bucurăm de viața noastră, deoarece acestea sunt impermanente – cu toții ne vom confrunta cu sfârșitul vieții.”