În toate aceste fluxuri online nou-nouțe, principalul lucru este totuși să-ți onorezi persoana iubită. Iată câteva regurli utile pentru un serviciu funerar virtual sau servicii memorial virtuale sigure, creative și semnificative.

1. Urmați toate sfaturile directoare de stat și funerare.

Urmați instrucțiunile stabilite în timpul conferinței inițiale cu camera funerară. Siguranța este esențială. Așadar, purtați măști, exersați distanțarea socială și urmați toate liniile directoare.

Dacă funerariul are voie să găzduiască doar 25 de persoane, asigurați-vă că acesta este tot ceea ce ați invitat. Guvernul este strict în ceea ce privește regurile, iar casele de pompe funebre trebuie să le respecte. Vă rugăm să aveți grijă de muncitorii înmormântării și de poziția în care îi puneți dacă nu respectați regulile. I-ar putea costa directorului de înmormântare slujba lor sau chiar ar putea închide funeraria.

2. Înregistrați vizita / vizionarea sau serviciul de înmormântare.

Este posibil ca trimiterea linkului de e-mail să nu fi fost suficientă. Există generații mai vechi care nu au acces la computere sau pur și simplu nu sunt pricepuți la tehnologie. Gazda virtuală va permite funerarei să comande DVD-uri pentru o astfel de ocazie.

Dacă mătușa ta în vârstă nu a putut participa personal sau prin link virtual, răspunsul i-a fost prezentarea unui DVD al serviciului.

3. Clerul bisericesc

În timpul pandemiei COVID-19, unele biserici nu le permit clerului să participe la slujbe de înmormântare. Dacă acesta este cazul, puteți cere clerului să înregistreze elogiul sau să îl citească prin fluxul live.

Puteți scrie singur elogiul sau aveți un profesionist care să scrie unul pentru dvs. Odată ce elogiul este complet, puteți cere unui membru al familiei sau unui prieten să îl livreze live sau înregistrând.

Alternativ, îi puteți cere directorului funerar să efectueze elogiul. Adesea instruiți în vorbirea publică, directorii de înmormântări pot transmite mesajele alese de dvs. Furnizați informațiile, iar directorul de înmormântare vă poate ajuta să creați ceva pentru dvs. Veți avea ocazia să îl aprobați înainte de service.

4. Fă-l captivant.

Invitați participanții virtuali să se îmbrace și să urmeze împreună cu programul funerar virtual. Îmbrăcarea pentru serviciul virtual îi va face pe toți să se simtă mai implicați.

Dacă sunteți un participant virtual, purtați rochia sau costumul special de înmormântare pe care îl aveți pentru o astfel de ocazie. Nu ai merge la înmormântarea bunicii cu un sandviș în mână sau purtând un tricou pătat.

Urmărind Biblia și citind cu voce tare sau cântând împreună cu muzica selectată vă va oferi un sentiment de participare. Orice implicare vă va face să vă simțiți cufundați în slujba de înmormântare.

5. Aveți un serviciu virtual acum cu o sărbătoare mai mare ulterior.

A avea acum o slujbă virtuală de înmormântare cu o sărbătoare mai mare ulterior este perfect acceptabilă. Unele familii care i-au incinerat pe cei dragi vor avea serviciul acum. Programează înmormântarea după ce pandemia a trecut.

Aveți un serviciu tradițional peste Zoom. Apoi, când este în siguranță după pandemie, planificați o întâlnire memorială a familiei. Vă puteți întâlni într-un parc local, restaurant sau chiar în curtea din spate. Sărbătoarea este cheia!

6. Solicitați-i familiei să trimită prin e-mail funeralii cu mesaje.

Puneți-i pe membrii familiei să trimită prin e-mail casa funerară. Citirea amintirilor speciale la serviciul virtual le va permite oamenilor care ar dori să participe la el posibilitatea de a face acest lucru.

Clerul sau directorul funerar va citi bine urări sau amintiri. „Mi-a plăcut să pescuiesc cu unchiul meu. El m-a învățat tot ce știu despre prinderea pestilor! Îmi amintesc de unchiul meu cu multă dragoste. ”

7. Creați tablouri cu imagine la slujba de înmormântare.

Rugați-vă familia să vă trimită prin e-mail fotografii ale celor dragi. Creați o tablă foto. Directorul funerar îl va poziționa pentru a fi văzut în timpul slujbei. Toți cei care au participat vor fi fericiți că vor contribui.

Vei fi surprins de toate fotografiile pe care nu le știai că există! Mulți jelitori consideră aceste noi fotografii (și povești, vezi # 6) foarte semnificative, pe măsură ce ajung să experimenteze noi amintiri ale persoanei iubite plecate.

8. Permiteți flori la slujbă.

Ar fi de ajutor dacă ai încuraja oamenii să trimită flori la pompa funerară. Asigurați-vă că camera se concentrează pe fiecare aranjament floral. Spuneți tuturor cât de mult apreciați tributul adus persoanei dragi.

Puteți citi cu voce tare mesaje și semnături de condoleanțe ale florilor. Aceasta este o modalitate excelentă de a implica familia și comunitatea în serviciul virtual de înmormântare.

9. Invitarea prietenilor și a familiei

Este greu să decideți pe cine să invitați la serviciu. Împărțirea vizionării și înmormântării în două părți distincte vă poate ajuta. Am făcut ca familiile să transforme vizionarea și înmormântarea de două ore în patru ore.

Pentru vizionare, puteți invita 25 de persoane care nu erau membri apropiați ai familiei. Acestea ar putea fi prieteni, membri ai bisericii sau ai comunității sau colegi de muncă. Personalul serviciului de înmormântare va dezinfecta întreaga casă de înmormântare odată cu încheierea vizitei.

Următorul grup de 25 de participanți va fi prezent la slujba de înmormântare. Acest grup va fi o familie apropiată și prieteni. Primul grup de oameni va putea urmări slujba funerară prin Zoom, pe care deja l-ați înființat în timpul conferinței de aranjament.

10. Omagiu Memorial

Puteți crea un slideshow care să fie afișat în timpul vizitei sau al serviciului funerar (sau afișat la ambele). Faceți imagini de la naștere și de-a lungul anilor.

Plasați muzică specială în prezentarea de diapozitive care va încapsula viața persoanei dragi. Vă sugerez muzică care să acopere întreaga viață a persoanei dragi. Dacă persoana iubită s-a născut în 1955, folosește muzică din anii 60, 70 și începutul anilor 80. Asta ar fi fost muzica vieții lor.

Dacă ați cerut deja membrilor familiei să contribuie cu fotografii pentru o placă de memorie, aceasta ar fi ocazia perfectă pentru a pune la dispoziția funerarului un DVD împreună. Funeraria va percepe taxa pentru serviciul respectiv. Dacă aveți pe cineva din familia dvs. care ar putea pune unul împreună, veți economisi niște bani procedând astfel.

Este viitorul acum?

Industria funerară întârzie întotdeauna să se deplaseze în prezent. Noi, directorii de înmormântări, iubim tradiția! Dar acum industria funerară s-a adaptat la vizionări virtuale, vizite și înmormântări.

Va deveni aceasta noua noastră tradiție? Cum va influența pandemia tendințele viitoare în înmormântări și servicii funerare? Înmormântările virtuale vor deveni norma? Numai timpul va spune.